Egy nap tele élménnyel

:)
Május 28-a is elérkezett végre. Tegnap este még lázasan vagdostuk ki a szórólapokat és az élő társashoz is gyártottuk a spanyol kérdéseket és válaszokat. A térképpel is végeztük, bár az elkészítés során ismét sokat tanultunk a saját hibánkból :D 

Speckó anyagra rajzoltuk fel azokat az országokat, ahova EVS során pályázhatnak a fiatalok. Majd szétvagdostuk őket, alkotva így egy puzzle-t. 

Kérdések és hátul válaszok az élő társasunkhoz

Szórólapok

A Zaidínban megrendezett kultúrális, sport eseményre taxival mentünk, ugyanis nagyon sok kellékünk volt a stand felépítéséhez. Sátor, asztal, székek...  ( Ezeket korábban Daniel házából hoztuk el Didivel... hát mi is sokat nevettünk magunkon, ahogy cipikedtünk, hát el tudom képzelni a járókelők fejében mi járhatott :D )
Egész időben odaértünk és el is kezdtük felépíteni a standunk. De már szaladnunk is kellett, merthogy közben résztvettünk egy fashion show-n is... 


#lasdeltul


Fashion show??? Igen... :D
Még pár héttel ezelőtt Nadia írt nekünk, hogy szeretnénk-e beöltözni muslim ruhába és mi persze ,mint minden újdonságra rábólintottunk. Jött a ruha próba ideje pénteken, amikor én még mindig azt hittem, hogy muslim ruhát fogunk viselni, mire kiderült, hogy nem :) A Las Niñas del Tul team a Fri-fass üzlet ruháit viselte. Életemben először full rózsaszín ruhát adtak rám, kb. kezes-lábast, olyan magassarkúval amiben két lépést is nehéz volt megtenni. De hát ilyen alkalmat kihagyni nagy vétek lett volna. 

Rózsaszín csodabogarak

Ma reggel pedig a ruha kiegészült csodás konttyal és sminkkel. Vagy 60 modell és nem modell várakozott, hogy  a ruhához illő hajat és sminket elkészítség a profik. Több csoport más és más üzlet különböző stílusú ruháit viselte. 
Nagyon érdekes volt az egész készülődés. Izgultunk is kicsit. Még sosem volt ilyen alkalom egyikünk számára sem.  Az én arcom kipingálásán például két leányzó is dolgozott, mert sürgetett minket az idő, a hajamat pedig érdekesen alulról fonták be, majd egy jó kis kontyot varázsoltak a fejem tetejére. Különleges érzés volt várni, várni, csücsülni, átváltozni kicsit. Közben persze aggódtunk is, ugyanis így nem tudtunk ott lenni végig a standnál... Átöltözés. A rendező nőci még a helyszínen korábban elmagyarázta, hogyan kell vonulni és megállni stb. Megértettem spanyolul :D Így a vonulgatást még az üzletben is próbálgattuk nagy izgatottan, majd robogtunk is vissza a helyszínre. Ismét várakozás és várakozás. Indult a show :D Az általam viselt ruhát nem igazán tartottam előnyösnek a számomra. Nem mondom, hogy életem legkonfortosabb viselete volt (Bár szerencsére Nadia szerzett nekünk cipellőt, aminek nem volt vészes a sarka, ugyanis a bolti cipellőt csak a próba erejéig vehettük fel. Nem mellesleg a 37-es helyett 36-os volt a cipő, így pár perc után már kezdtek sírni a lábujjaim, de valamit valamiért, azt a pár percecskét ki lehetett bírni) de annyira nem hatott meg a dolog, mert csak arra tudtam gondolni, hogy mekkora mákom van, hogy ilyen élményben is részesülhetek. Sosem gondoltam volna. Nem a vörösszőnyeg meg ilyenek, de akkor is nagy élmény volt végig vonulni, megállni egy-két fénykép erejéig, majd visszatipegni a "kulisszák mögé".  

Készül a frizura

Készül a smink
A visszaöltözés után pedig szaladtunk a  standhoz, hogy a maradék időben, információt adhassunk a járókelőknek. De sajnos a csúcsforgalmat lekéstük, mialatt a fashion show-n vettünk részt. Illetve azt vettük észre hogy leginkább idősebbek illetve kisebb gyerkőcök jártak-keltek az utcán, így pont nem az a korosztály akik az EVS-ben részt tudnak venni. Ennek ellenére például a kisgyerekek nagy örömmel játszottak a társasunkkal, ami a mi arcunkra is mosolyt csalt. A kérdéseket is próbáltuk kicsit átalakítani számukra és ez nekem is jó gyakorás volt kicsit spanyolul próbálkozni. Ugyanis olyanok mint: hány éves vagy, szeretsz-e utazni, milyen nyelveken beszélsz stb... már egész jól megy. :) A szerencse az, hogy ezt a játékot a későbbiek folyamán is fel tudjuk használni, így habár a standnál nem is minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, nagyon izgalmas nap volt. 2-kor már sátorbontás következett. Majd Carmennel és barátaival tapasozni mentünk. 
Aztán hazának vettük az irányt. 

Jöjjenek a képek:


Az élő társasjáték ötlete még talán egy jó hónapja az én fejemből pattant ki, persze korábban már otthon hallottam erről a szuper játékról. Hosszas találgatás után, Nadiának köszönhetően találtunk helyet, ahol speciális anyagra kinyomtatták  az általunk szerkesztetett "játéklapot".  Mialatt mi a trainingen voltunk, Alhamában, ő egy adott játék mezőit cserélte le "EVS mezőkre". A mezők végigkövetik  az utat az információ kereséstől egészen egy EVS út utáni visszaérkezésig, a 8 kulcskompetenciát is felölelve. Az utolsó simításokat akkor fejezte be Nadia, amikor már mi is itthon voltunk, így láttuk, hogy óriási munkát fektetett bele. A mező ötletekben persze mi is segítettünk, a munka java részét viszont tényleg ő vitte el a hátán. Nagyon örvendeztünk mikor kibontotgattuk a szombat este megérkezett csomagot. Vízálló, cipőálló, letesztelt :D Reméljük sokszor tudjuk majd használni a jövőben is.













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések