Fiesta del Día de la Cruz de Granada

Az egyik kedvenc
Május 3-án mi is a fiesta részesei lehettük, hiszen a hagyományokhoz hűen ezen a napon rendezték meg a a Día de la Cruz ünnepséget Granadában. Ez az egyik legpopulárisabb fesztivál Andalúziában.




Ez most nem jött össze...
Délben Danielnél találkoztunk. Ettünk, ittunk és tanultunk pár sevillanas alaplépést, hogy majd egy-egy keresztnél közösen táncolhassunk. 
Didivel ismét megpróbáltuk elkészíteni a tortilla de patatát, de nem jártunk túl nagy sikerrel. Persze azért póbáltuk menteni a menthetőt. Julia pedig mondta, hogy bár nem sűrűn készíti ezt az ételt, megmutatja majd, ő hogy tanulta az elkészítés csínját-bínját. 
A közös lakoma után elindultunk felkeresni a kereszteket. A városi tanács minden évben versenyt indít, hogy népszerűsítse ezt a hagyományt. Négy kategóriát különböztetne k meg: teraszok (udvarok), utcák és terek, kirakatok és iskolák.


Nagyon sokat sétáltunk és sokszor még sorban is álltunk, hogy egy-egy helyre bejussunk, de teljes mértékben megérte, hiszen nagyon szép udvarokat, kirakatokat láthattunk. Az utcán hömpölygő tömeg, de szerencsére nem olyan méreteket öltve mint a Semana Santán. Bár nekem az itteni nagyhét is különleges volt, azért be kell valljam ez a nap sokkal jobban enyerte a tetszésem. Nők, gyerekek gyönyörűszép ruhákba öltözve sétálnak az utcán és táncolnak a kereszteknél. Sajnos mi nem tudtunk szert tenni flamenco ruhára, de igyekeztünk minél színesebben öltözködni és megcsillogtatni a délelőtt folyamán elsajátított tánctudásunk. 
A túránkat kora este fejeztük be. Nagyon jól mulattunk. És ez az egy nap is sokat segített abban, hogy még közelebbről ízlelhessük meg Spanyolország, Andlúzia és kifejezetten Granada kultúráját.















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések